Bemutatkozás | Madarászházak Portál

Bemutatkozás

Köszöntünk a Madarász házak társasház közösségi portálján!

Oldalunk elődleges célja a tulajdonostársak tájékoztatása, valamint a társasház működésével, üzemeltetésével kapcsolatos információk, dokumentumok mindenki által elérhető helyen történő tárolása, megosztása.

Ilyen kiemelt tartalomnak tekintjük a társasház megalapításával és mindenkori életével összefüggő különösen fontos tudnivalók, szabályzatok (pl. Alapító okirat, építési tervek, SZMSZ) , a közgyülések jegyzőkönyveit, határozatait, és természetesen a Számvizsgáló bizottság saját vélemény alkotását is az egyes elszámolási időszakokról.  

A fentieken túlmenően szeretnénk teret biztosítani az itt lakók részére a kérdések és problémák felvetésére az oldalunkról elérhető fórum és kapcsolati űrlapok használatával.

 

Kellemes böngészést kíván
a Madarász Házak Társasház Számvizsgáló Bizottsága

Még nem lakik itt, ide költözne?

Elérhetőségünk:

Cím: Budapest, Madarász Viktor u. 13.

Kattintson ide a nagyobb nézetér

A társasházról

A négyépületes lakóegyüttes összesen 394 új otthonnal várta lakóit, amelyből az első ütemben - 2003. IV. negyedévi átadással - két házban 196 lakás készült el. A második ütemben, két épületben 198 lakás készült el, melyek 2004. végén kerültek átadásra.

Környezet

A XIII. kerület egyik legjobban parkosított, nagyvárosi, ám mégis csendes lakóövezetében, a Madarász utca, Agyag utca, Babér utca és Csuka utca által határolt közel 1 hektáros telken épültek meg a Madarász Házak.

   

A Madarasz Házak infrastruktúrája a leendő tulajdonosok kényelmét kitűnő adottságaival biztosítja.

A 3-as Metró és a 105-ös autóbusz Gyöngyösi utcai megállója kb. 200 méterre található a házak bejáratától.
Gyalogosan 2 perc alatt elérhető a Duna Pláza, a Reno Udvar, posta, számos bankfiók, több étterem, pékség, amelyek a családi bevásárlások és ügyintézések szinte teljes palettáját kínálják anélkül, hogy járműre kellene szállni, vagy gépkocsiba ülni, sok értékes szabadidőt megtakarítva.

A szomszédos Tomori Pál általános tagiskola és óvoda a szülőknek nyer értékes perceket a reggeli csúcsforgalomban.
A sportolni vágyó gyerekek és felnőttek a Madarász házak közvetlen környezetében számos lehetőség közül választhatnak (pl. Aréna Fitness, Fáy utcai sporttelep).
A gépkocsival közlekedők pillanatok alatt kapcsolódhatnak Budapest főközlekedési útjaihoz a Váci, a Lehel, vagy a Röppentyű utcák irányában.

A kerület ezen része az elmúlt években rendkívül sokat fejlödött és ez a tendencia a közeljövőben még gyorsabban folytatódik. 2003. évben került átadásra a Madarász Házakkal szemközti telken épülő OTP Központi Irodaház, mellette pedig - az egykori Perion gyár helyén - modern irodakomplexum épül közepén egy hatalmas pihenőkerttel, szökőkúttal.
A Madarász Házak lakásai így a központi elhelyezkedést, kiváló infrastruktúrát, de mindemellett nyugodt, zöld lakókörnyezetet keresők igényeit egyszerre elégítik ki, pedig ezt a kombinációt Budapesten megtalálni - valljuk be - nem egyszerű feladat.

A Madarász Házak vezető tervezői Szász László Ybl és Pro Architectura díjas, valamint Hajnády Erzsébet Pro Architectura díjas építészek voltak.

Lakások

Műszaki adatok

A lakások belső kialakítása során a korszerű építési anyagok és technológiák alkalmazását épp úgy szem előtt tartották a tervezők, mint a jó helykihasználás és a praktikus berendezhetőség lehetőségeit, a „... mindenhol jó, de a legjobb otthon” érzésének és élvezetének megtalálása érdekében.

Nyilászárók

Lakásbejárati ajtó: MABISZ által hitelesített betörés elleni védelemmel ellátott biztonsági ajtó fa borítással, kitekintővel felszerelve
Belső ajtók: vetemedés mentes, gumiszigetelésű, mázolást nem igénylő kivitelezésűek
Ablakok és erkélyajtók: redőnyökkel ellátott, bukó-nyíló ablakok és többségében bukó-nyíló ajtók, hő- és hangszigetelő üvegezéssel

Burkolatok

Szobák, közlekedők: valódi tölgyfa felületű szalagparketta
Fürdőszoba, WC: I. osztályú, kerámia padló és csempe burkolat az ajtótok magasságáig, olasz design, választható színben
Konyha: I. osztályú, kerámia padló és csempe burkolat az alsó és felső szekrények között, válaszható színben
Erkély: fagyálló gránitőrlemény burkolat

Szaniterek, szerelvények

Fürdőszoba: I. osztályú, fehér színű porcelán mosdókagyló, fehér színű lemez kád, egykaros, krómozott csaptelepek
WC: fehér színű, monoblokkos víztartállyal
konyha: egykaros, krómozott csaptelep

Konyha berendezés

A beépített egyedi gyártású konyhabútorhoz mélymedencés mosogatót, kerámialapos tűzhelyet, aktív szénbetétes szagelszívót, mosogatógép csatlakozót biztosítunk. Minden konyhához kamraszekrény tartozik.

Felületképzések

Szobák falai: fehér, vagy pasztell színű diszperzites festés
Födémek: fehér diszperzites festés

Fűtés

Központi gáz fűtés- és melegvíz ellátó rendszer kerül kialakításra (épületenként központi kazánnal), melyhez rejtett gépészeti vezetékekkel szerelt, fehér színű acél lapradiátorok kapcsolódnak.

Elektromos Berendezések

Az elektromos vezetékek védőcsőbe szerelt rézvezetékek, fehér színű szerelvényekkel, kiállással a világítótestek számára.
Lakásonként 3x16 Amper elektromos teljesítményt biztosítva.
A fogyasztásmérők szintenként a folyosón, mérőszekrényben kerülnek felszerelésre. A mérők felszereltetését és hálózatba kapcsolását - meghatalmazással és külön térítés ellenében - a Beruházó intézi a lakástulajdonosok számára.

Biztonság

A lakópark kerítéssel és minden irányból megfigyelő kamera rendszerrel védett, kizárólag biztonsági mágnes kapun keresztül közelíthetű meg. Az épületekben központi riasztórendszer kerül kialakításra, melynek köszönhetően, igény esetén a bejárati ajtónál egy nyitás- és mozgásérzékelő, valamint kódtasztatúra elhelyezése válik lehetővé. A riasztórendszer közvetlenül a biztonsági szolgálatnál jelez. A lakásbejárati ajtók több ponton záródó biztonsági zárral felszereltek. A garázskapu elektronikus beléptető rendszerrel védett.
 

- - ** - -

Az oldal az ingyenes és szabadforráskodú Drupal tartalomkezelő (CMS) rendszerre épülve készült. Kérjük a használat során vegye figyelembe az oldalt szabadidőnkben szerkesztjük. A fenntartással kapcsolatban felmerülő költségeket (domain fenntartás) a Számvizsgáló bizottság tagjaiként magánemberként biztosítjuk, melyre költségterítést nem veszünk igénybe. Fizetett hírdetés, reklám megjelentetése nem áll szándékunkban.

Köszönet nyilvánítás

Honlapunk ingyenes hosting szolgáltatója a weblappark.hu, melyet Vass Károly tulajdonostársunk biztosított a számunkra.